Amerikában a hamburger és a sültburgonya mellé mindig dukál a coleslaw is, mert savasságával, frissességével és üdeségével ellensúlyozza a zsírosabb és nehezebb ételeket. Ráadásul még kitűnő vitaminforrás is. A coleslaw egy izgalmas köret. Hogy milyen káposztából készül, az az ízlésünkre van bízva. Azt javaslom, készítsük színesen, kétféle káposztából, vörösből és fehérből. De akár kevés savanyú káposztával is megbolondítható.


Hozzávalók

Elegendő: 8 személyre




Elkészítés

  1. Keverjük össze egy nagy tálban az apró csíkokra vágott sárgarépát és káposztát.
  2. Egy másik tálban keverjük el a majonézt az almaecettel, mustárral, zellerszárral, sóval és borssal.
  3. Az öntet savasságát saját ízlésünknek megfelelően állítsuk be. Az öntet kétharmadát kerverjük össze a salátával (legjobb, ha tiszta kézzel csináljuk). Ha a coleslaw-t még kissé száraznak érezzük, adjunk hozzá még öntetet.
  4. Hagyjuk hűtőben állni, hogy az ízek összeérjenek, és a káposzta puhuljon. Minél tovább áll a káposzta a dressingben, annál puhább lesz.

Recept megjegyzések

Tipp: ha marad salátaöntet (dressing) akkor azt felhasználhatjuk mártogatósnak a sárgarépa- és zellerszárrudakhoz.