CookingMania

Adri egészséges konyhája

Mangósaláta

Ez egy egyszerűen összeállítható thai saláta, mely nemcsak a látványával és az illatával kápráztat el minket, de az egészségünknek is jót teszünk vele, ha elfogyasztjuk, akár hússal vagy anélkül. Grillhúsok mellé kitűnő nyári köret, de apóra csíkozott csirkemell-falatkákkal is laktató főételt készíthetünk belőle gyorsan. Fontos, hogy érett mangót vegyünk, a többi zöldség szezonális. Én mindig arra törekszem, hogy bio zöldségeket használjak.

Kategória:

Cseresznyés-mandulás vajas piskóta

A cseresznye a tésztához adott vaníliától és fahéjtól nagyon kellemes ízt kap. Természetesen most sem használtam fehér lisztet, hanem mandulaliszttel dolgoztam, a cukrot pedig nyírfacukorral helyettesítettem. Azt tapasztalom, hogy amióta nem eszem cukrot, nem is vágyom már annyiszor utána, már csak nagyon ritkán sóvárgok érte. Még csokit sem tartok itthon, így ha édességet ennék, éppen jól jön ez a sütemény, és még a kalóriát sem kell számolgatni.

Kategória:

Eperlekvár-variációk – cukor nélkül

A férjemmel már jó pár üveg eperlekvárt eltettünk az idén, természetesen mindegyik cukormentes. Készítettünk natúr eperlekvárt, darabosat és krémes állagút is. De van, amit bazsalikommal, gyömbérrel, vaníliával és citrommal, rebarbarával vagy cseresznyével ízesítettünk. Mindegyiket xylitollal édesítettük, és pektinnel zselésítettük. Élvezzétek a nyáron eltett napfényt, akár télen is, egészségesen!

Kategória:

Töltike színes tavaszi salátával

Főzéskor a cékla minden részét felhasználtam. Készítettem egy színes tavaszi salátát, amibe a cékla gyökere és szára került. A szárát és a levelét csak blansíroztam, míg a gyökeret fóliában megsütöttem. A végeredmény nagyon finom lett, ráadásul egészsége is. Ez a fogás tökéletes választás akár vendégek fogadásához is, hiszen hidegen is szervírozható, így akár jó előre elkészíthető.

Kategória:
Oldalak:1234567...15»