Szuper élelmiszerből főzünk újra. 🙂 Ez mindig feldob. Olyan jó tudatosan jókat enni. A quinoa perui növény magja, nagyon egészséges és rengeteg jótékony hatása van az emberi szervezetre. Magas a rost- és fehérjetartalma. Több proteint tartalmaz, mint más gabona. Gluténmentes, sok benne a vas és a kálium. Textúrája a kuszkuszhoz hasonlít, íze kissé diós. Öregedésgátló csodaszer, hiszen magas antioxidáns tartalma lelassítja az öregedési folyamatot. Gyulladáscsökkentő hatással is bír.

Quinoa enchilada casserole

A quinoát úgy készítjük el, mit a rizst. Dupla annyi folyadékban fedő alatt megfőzzük 15-20 perc alatt. Készíthetünk belőle hideg vagy langyos salátát, de főételnek is tökéletes. Most egy főételt készítünk el belőle.

Videórecept:



Hozzávalók

Elegendő: 4 személyre




Elkészítés

  1. A quinoat főzzük kétszeres mennyiségű vízben, vagy ha van otthon alaplé, akkor abban .
  2. A sütőt 165 fokra előmelegítjük. Egy kisebb hőálló tálat kikenünk olívaolajjal. A fenti hozzávalókat egy nagy tálban összekavarjuk, majd beletesszük a hőálló tálba, és a tetejét még megszórjuk sajttal. Kb. 15 perc alatt készre sütjük.