CookingMania

Adri egészséges konyhája

Székelykáposzta

A legfinomabb székelykáposztát édesanyám készíti, ezért is hasonlít az övéhez az enyémnek az ízvilága. Ez az étel kiváló ebéd lehet a két ünnep között, hiszen elkészítése sem tart túl sokáig, és kicsit olyan ez, mint a kocsonya, napokig ehetjük, és sokáig eláll. Ráadásul a savanyú káposzta kiváló immunerősítő, éppen ezért én csak egyszer mosom át főzés előtt, hogy a sok-sok vitamin benne maradjon.

Kategória:

Téli lencseleves – nem csak szilveszterre

Ez a lencseleves kiváló egytálétel lehet a karácsony után, egyebek mellett jótékony béltisztító hatása miatt. Ha a szervezet megtisztítására fókuszálunk, akkor a húsokat hagyjuk el a főzésnél. A lencsének sok fajtája van, létezik például a beluga lencse, ami apró és sötét színű, a puy lencse, ami szintén apróbb, de több színben kapható. Én a levest most karácsony lévén gourment hegyi lencséből készítettem, ez is finom apró szemű lencse. Ez a leves természetesen kiváló szilveszter éjjelére is. Én biztosan akkor is megfőzöm majd, mert lencse nélkül nem térnék elsején nyugovóra.

Kategória:

Töltött dagadó sült céklás salátával

Ez egy olyan étel, aminek a nehezét a hentesre bízhatjuk. A dagadót ugyanis fel kell szúrni, amire én mindig megkérem a hentest. A többi művelet már nagyon egyszerű. A húst bármivel megtölthetjük, most a saját variációmat mutatom be nektek. A saláta könnyű és jól illik az étel mellé, ráadásul színessé teszi a tányért. Így igazi ünnepi ételt varázsolhatunk a karácsonyi asztalra.

Kategória:

Kacsacomb, vele sült szilvával és lilahagymával

Ez az étel kitűnő egészséges fogás lehet az ünnepekre, a kacsacomb akár karácsony estére is kiváló választás. Elkészítése nem bonyolult, nem igényel állandó konyhai jelenlétet, hiszen mindent sütőben sütünk meg. A családunkat biztosan levesszük a lábáról ezzel a fogással. A kacsacomb számomra ünnepi fogás, amihez kiválóan illik a szilva és a lilahagyma édeskés íze rozmaringgal kombinálva. A szilva a saját kertünkből van, a fagyasztóból vettem elő.

Kategória:

Kocsonya

- Kocsonya bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva -

A kocsonyát szeretem mindig karácsony előtt pár nappal elkészíteni, mert ha az ünnepek alatt megéhezünk, van mihez nyúlni, ha épp lustálkodni van kedvünk reggel vagy épp vacsora tájt. Másrészről a vendégeket is szívesen kínálom egy tányér kocsonyával, aminek nagyon örül mindenki. Az a tapasztalatom, hogy a kocsonyafőzéshez nem sok háziasszony fog hozzá, pedig érdemes, hiszen nagyon egyszerű elkészíteni. Igaz, időigényes, rá kell szánni egy szombatot. De közben készülődhetünk az ünnepekre is, sütit süthetünk, vagy épp ajándékokat csomagolhatunk, esetleg lazulhatunk a kanapén, amíg fő a kocsonya.

Kategória:
Oldalak:«123456789»