Nálunk minden évben elfogynak a lekvárok, mire újra jön a lekvárfőzőszezon.

Idén úgy határoztam, hogy szamócából főzök lekvárt, a lehető legegészségesebben és a lehető legtermészetesebben. Vagyis legyen minél gyümölcsösebb!

Ez volt a mottóm, így nyírfacukorral és agar agar-ral készítettem. Így is kezdtem neki. Elmentem egy őstermelőhöz és beszereztem a szokásos 3 kiló gyümölcsöt, ezúttal szamócát. Már az illatuk lehengerelt, alig vártam, hogy dolgozhassam velük.

11358821_10205445898412380_1603531880_n
Bizton állíthatom, mindig félkilóval több gyümölcsöt kell beszerezni, mert mi magunk is, és a családunk apraja nagyja el-elcsen egy-egy szem szamócát. Erre csak úgy lehet felkészülni, ha több gyümölcsöt veszünk, mit amit eredetileg terveztünk.
Jó befőzést mindenkinek!

Szamócalekvár

Szamócalekvár - egészséges agar agar-ral (növényi sűrítő, zselatin) és nyírfacukorral

Tovább a teljes recepthez>>