CookingMania

Adri egészséges konyhája

Kategória / szárnyasból

Részeges csirke házi hasábbal és grillezett zöldségekkel

sult csirke

Egy finom vasárnapi ebéd része is lehet ez a kiváló ételkombináció. Tanyasi csirkével dolgoztam, ami a hús ízén jól érződik. A burgonyát egy speciális hasábszeletelővel vágtam fel egyforma méretre. A grillzöldségek serpenyőben készítéséhez jó tanács: ne sózzunk előre, csak mikor már készen van az étel. Ugyanis ha sózzuk a zöldséget, akkor levet ereszt, és csak megfőzzük. A csirkét egy speciális „csirkesütő” kerámiára állítottam fel, így mindenhol egyformán ropogós lett a bőre.

Kategória:

Libamáj zsírjában

Ahogy annak idején édesapám, én is készítek minden karácsonykor libamájat. Gyermekkoromban mindig csak karácsonykor ettünk libamájat, ám ha étteremben járok, szívesen fogyasztom ezt a finomságot. A libamájhoz legalább ugyanannyi hájat is vegyünk, hogy egy igazán laktató, többfogásos ételt tudjunk készíteni, ha már azt a drága alapanyagot megvásároltuk. Érdemes úgy eljárni, ahogy én tettem. Ezt az ételt akár szentesete előtti napon is elkészíthetjük, így már alig marad dolgunk vele fogyasztás előtt.

Kategória:

Kacsacomb, vele sült szilvával és lilahagymával

Ez az étel kitűnő egészséges fogás lehet az ünnepekre, a kacsacomb akár karácsony estére is kiváló választás. Elkészítése nem bonyolult, nem igényel állandó konyhai jelenlétet, hiszen mindent sütőben sütünk meg. A családunkat biztosan levesszük a lábáról ezzel a fogással. A kacsacomb számomra ünnepi fogás, amihez kiválóan illik a szilva és a lilahagyma édeskés íze rozmaringgal kombinálva. A szilva a saját kertünkből van, a fagyasztóból vettem elő.

Kategória:
Oldalak:12»