CookingMania

Adri egészséges konyhája

Fejtettbab-leves

Fejtettbab-leves füstölt hússal és házikolbásszal. Imádom a leveseket. Jól jönnek, ha esik, ha fúj, vagy ha süt a nap. Levest készíteni könnyű, és csupán az előkészület igényel időt. Ha szezonja van a fejtett babnak, mindig főzök belőle levest. Főételként esszük, és legalább két napig, mert másnap még finomabb, az ízek jól összeérnek.

Kategória:

Karfiolos pizzakenyér

Készen álltok arra, hogy könnyedén elkészítsünk egy gluténmentes, kalóriaszegény, tápanyagban gazdag ételt? Mert ez egy olyan „pizza” lesz, aminek pizza íze van, karfiolból készült liszt hozzáadása nélkül. Fontos, hogy a karfiolt soha ne főzzük túl. Gyermekoromból csak túlfőzött karfiolra emlékszem, ám én ezzel leszámoltam. A karfiol kiváló antioxidáns és magas a C-vitamin tartalma. Gyulladáscsökkentő és rákmegelőző hatása is ismert, emellett támogatja az emésztőrendszert.

Kategória: