Nagyon jó enni ezt a kekszet, mert kívül picit ropog még belül puha marad. A citrom aromája jól átjárja így kellemes a frissesége is. Ennek az édességnek a karácsonyi sütik között a helye.
Gluténmentes mandulás linzer szilvalekvárral
Ez a sütemény a hagyományos linzer gluténmentes változata. A legjobb, ha sült szilvalekvárral ízesítjük, mert az nem folyik a tészta köré. Akár karácsonyra is elkészíthetjük, hiszen néhány napig eláll.
Cseresznyés-mandulás vajas piskóta
A cseresznye a tésztához adott vaníliától és fahéjtól nagyon kellemes ízt kap. Természetesen most sem használtam fehér lisztet, hanem mandulaliszttel dolgoztam, a cukrot pedig nyírfacukorral helyettesítettem. Azt tapasztalom, hogy amióta nem eszem cukrot, nem is vágyom már annyiszor utána, már csak nagyon ritkán sóvárgok érte. Még csokit sem tartok itthon, így ha édességet ennék, éppen jól jön ez a sütemény, és még a kalóriát sem kell számolgatni.
Citromos, mascarpones piskóta eperrel
Van néhány apró trükk, amit mindenképp érdemes betartani, ha szép, magas piskótát szeretnénk sütni. A lisztet mindenképpen szitájuk át, és nem elég csak egyszer. A lisztet magában és a sütőporral együtt is át kell szitálni. A tojásfehérjébe soha ne kerüljön sárgája, mert akkor nem lehet kemény habbá verni. A tojásfehérjéhez adjunk egy-két csipet sót, mielőtt elkezdjük felverni. A tepsibe helyezett piskótatésztát rázzuk meg gyors mozdulatokkal, hogy a levegő kijöjjön belőle. A sütő ajtaját pedig ne nyissuk ki sütés közben, mert nem emelkedik fel a piskóta. Ezt a süteményt akár tortaformában sütjük, akár tepsiben, valóban könnyed ünnepi desszertet varázsolhatunk belőle, akár húsvétra is. A süteményt eperrel díszítettem, de más gyümölcsöt is tehetünk a tetejére.
Palacsinta
A palacsinta az egyik gyengém. Ha már csak az illatát megérzem, rögtön megkívánom. Az pedig, hogy mivel van ízesítve, teljesen mindegy. Már nagyon rutinosan készítem, mindösszesen 20 percre van szükségem. Bár én szeretem, ha a tészta kicsit pihen a kikeverés után, ami időt vesz igénybe.
Zserbó
Véleményem szerint a zserbó az egyik legelegánsabb és legfinomabb magyar teasütemény. Én jó sok dióval és házi baracklekvárral készítem. Cukrot alig használok, ha mégis, akkor csak és kizárólag xylitolt. A zserbó tradicionális karácsonyi édesség, amely akár szilveszterig is elállna, ha nem ennénk meg... Én a napokban készítettem, így karácsonyra éppen jól összeérnek az ízek.
Kakaós csiga
Kellemes illatokat áraszt majd, öröm lesz majd a kakós csigát karácsony reggelén a kávé mellé fogyasztani.
Rose kacsamell
Rozé kacsamell parmezános sült zöldségekkel és körtekompóttal
Paleo csokis keksz
A paleo csokidarabos keksz bűnhődés nélkül fogyasztható.
Vaníliás chia puding
Vaníliás chia puding friss bio eperrel. Tényleg könnyű és tényleg finom:)