CookingMania

Adri egészséges konyhája

Cseresznyés-mandulás vajas piskóta

A cseresznye a tésztához adott vaníliától és fahéjtól nagyon kellemes ízt kap. Természetesen most sem használtam fehér lisztet, hanem mandulaliszttel dolgoztam, a cukrot pedig nyírfacukorral helyettesítettem. Azt tapasztalom, hogy amióta nem eszem cukrot, nem is vágyom már annyiszor utána, már csak nagyon ritkán sóvárgok érte. Még csokit sem tartok itthon, így ha édességet ennék, éppen jól jön ez a sütemény, és még a kalóriát sem kell számolgatni.

Kategória:

Töltike színes tavaszi salátával

Főzéskor a cékla minden részét felhasználtam. Készítettem egy színes tavaszi salátát, amibe a cékla gyökere és szára került. A szárát és a levelét csak blansíroztam, míg a gyökeret fóliában megsütöttem. A végeredmény nagyon finom lett, ráadásul egészsége is. Ez a fogás tökéletes választás akár vendégek fogadásához is, hiszen hidegen is szervírozható, így akár jó előre elkészíthető.

Kategória:

Spenótos palacsinta zöldfűszeres túróval töltve

Ez a palacsinta egy valódi színorgia a tányéron. Az íze pedig mindezt csak tovább fokozza. Minden tökéletesen harmonizál. Azoknak is meleg szívvel ajánlom, akik nem szeretik a spenótot, vagy nehezen szánják rá magukat az elkészítésére. Ez a spenótos palacsinta nagyon finom, a túró és a fokhagyma pedig igen jól kiegészíti a spenótot.

Kategória:

Reform meggyes pite télen

Néha jól esik visszacsempészni a nyarat a konyhába. Ennek legegyszerűbb módja, ha néhány gyümölcsöt nyáron frissen szedve lefagyasztunk. Én most a saját biomeggyünket találtam meg a fagyasztóban. Glutén- és cukormentes sütit sütöttem belőle. A meggy mellé tettem egy kevés szárított piros áfonyát is. Reggelire, délutáni kávé mellé kiváló édesség.

Kategória:

Kőrözött házi túróból

Tejterméket alig fogyasztunk, tejet pedig egyáltalán nem iszunk, csak kelt tésztákhoz használom. Ám a házi túrót és a házi tejfölt nagyon szeretjük, mert ízletesebbek és zsírosabbak, mint a bolti megfelelőik. Ha édesanyám meglep minket Gyöngyös környéki falusi túróval és tejfellel, akkor abból túrós csuszát, kapros-túrós táskát, túrós rétest, palacsintába édes túrókrémet vagy kőrözöttnek sós túrókrémeket készítek. A kőrözöttet pirítóssal fogyasztjuk, mellé ezúttal zöld citrommal meglocsolt, sózott és borsozott avokádót kínálok. Kellemes hármas ez reggelire, ebédre vagy vacsorára, és nem utolsó sorban egészséges is. Az avokádó kiváló vitaminforrása az A-, B-, C-, E- és D-vitaminoknak. A benne lévő olajok jótékonyan hatnak szervezetünkre, például egyensúlyban tartja a koleszterinszintünket és fiatalítja az arcbőrünket. A túrónak magas a kalciumtartalma, ami a májbetegek aminosav-szükségletét fedezheti. A kőrözött elkészítését édesapámtól lestem el még gyermekként. Így elkészítése szép emlékeket ébreszt.

Kategória:
Oldalak:1234»