CookingMania

Adri egészséges konyhája

Spenótos palacsinta zöldfűszeres túróval töltve

Ez a palacsinta egy valódi színorgia a tányéron. Az íze pedig mindezt csak tovább fokozza. Minden tökéletesen harmonizál. Azoknak is meleg szívvel ajánlom, akik nem szeretik a spenótot, vagy nehezen szánják rá magukat az elkészítésére. Ez a spenótos palacsinta nagyon finom, a túró és a fokhagyma pedig igen jól kiegészíti a spenótot.

Kategória:

Pizza

Szeretek itthon pizzát sütni, mert jó illata van, ami igazi olasz hangulatot varázsol a konyhába. De arra is kiváló, hogy eltüntessük a maradékokat a hűtőből, hiszen a kreativitásunkra van bízva, mit rakunk a pizzára. Nekem volt itthon marhahús (kb. 15 dkg), amiből készítettem egy sűrű, ízletes bolognai ragut, a pizza egy részére ebből tettem. A másik felére sonkát pakoltam. Jutott még rá gomba, kukorica és jó sok sajt is.

Kategória:

Palacsinta

A palacsinta az egyik gyengém. Ha már csak az illatát megérzem, rögtön megkívánom. Az pedig, hogy mivel van ízesítve, teljesen mindegy. Már nagyon rutinosan készítem, mindösszesen 20 percre van szükségem. Bár én szeretem, ha a tészta kicsit pihen a kikeverés után, ami időt vesz igénybe.

Kategória:

Reform meggyes pite télen

Néha jól esik visszacsempészni a nyarat a konyhába. Ennek legegyszerűbb módja, ha néhány gyümölcsöt nyáron frissen szedve lefagyasztunk. Én most a saját biomeggyünket találtam meg a fagyasztóban. Glutén- és cukormentes sütit sütöttem belőle. A meggy mellé tettem egy kevés szárított piros áfonyát is. Reggelire, délutáni kávé mellé kiváló édesség.

Kategória:

Zserbó

Véleményem szerint a zserbó az egyik legelegánsabb és legfinomabb magyar teasütemény. Én jó sok dióval és házi baracklekvárral készítem. Cukrot alig használok, ha mégis, akkor csak és kizárólag xylitolt. A zserbó tradicionális karácsonyi édesség, amely akár szilveszterig is elállna, ha nem ennénk meg... Én a napokban készítettem, így karácsonyra éppen jól összeérnek az ízek.

Kategória:

Libamáj zsírjában

Ahogy annak idején édesapám, én is készítek minden karácsonykor libamájat. Gyermekkoromban mindig csak karácsonykor ettünk libamájat, ám ha étteremben járok, szívesen fogyasztom ezt a finomságot. A libamájhoz legalább ugyanannyi hájat is vegyünk, hogy egy igazán laktató, többfogásos ételt tudjunk készíteni, ha már azt a drága alapanyagot megvásároltuk. Érdemes úgy eljárni, ahogy én tettem. Ezt az ételt akár szentesete előtti napon is elkészíthetjük, így már alig marad dolgunk vele fogyasztás előtt.

Kategória:

Szilvás batyu

A véletlennek és a nyári szünidőnek köszönhetően ez alkalommal a szilvás batyu készítésénél apró segítségem is volt. A hatéves szomszéd kislány épp nálunk volt, amikor a tésztát dagasztottam. Megérezte a kelt tészta illatát, amikor elkezdtem kinyújtani. Odajött, és megkérdezte, segíthet-e. Örömmel mondtam neki igent, így együtt töltögettük a szilvás batyukat egy nyári délelőtt. Ő alig várta, hogy kisüljön a kalács, aminek mennyei illata átjárta a konyhát. A kislány büszkén vitte szüleinek azt a tíz kalácsot, amit ő töltött meg. Élmény volt vele együtt sütni. szilvas-batyu-1

Kategória:
Oldalak:12»