CookingMania

Adri egészséges konyhája

Paradicsomos zöldségleves kanállal szaggatott nokedlivel

A paradicsomos zöldségleves nagymamámat juttatja eszembe. Na és persze a félig „elfogyott” alumíniumkanalat, amivel a nokedlit szaggatta a levesbe, merthogy a kanál úgymond a felére fogyott a sok nokedliszaggatástól… Nagymamám levesének már az illata is csábító volt, az íze pedig semmihez sem volt hasonlítható. Ez egy kiváló laktató fogás lehet azoknak, akik éppen böjtölnek. De a többiek sem fogják a húst hiányolni ebből a tartalmas zöldséglevesből.

Kategória:

Pampuska – avagy krumplipogácsa

Gyermekkoromban nagymamánál sokat ettük ezt a finom, kiadós és olcsó ételt egy jó kis leves után. A pampuska elkészítését nagymamától lestem el, aki sokszor be is vont a munkába, én szaggathattam ki a pogácsákat, miután ő kinyújtotta a tésztát. A weben található receptek többsége tojást is ajánl a tésztába, ám én nagymamától azt tanultam, hogy burgonya, liszt és só keveréke ez a pogácsa. Vannak azonban, akik egy kis sütőport is adnak hozzá. Mi szeretjük csak úgy, magában is enni, de kiváló köret lehet egy sűrű marhapörkölt mellé vagy sült húshoz.

Kategória:

Palacsinta

A palacsinta az egyik gyengém. Ha már csak az illatát megérzem, rögtön megkívánom. Az pedig, hogy mivel van ízesítve, teljesen mindegy. Már nagyon rutinosan készítem, mindösszesen 20 percre van szükségem. Bár én szeretem, ha a tészta kicsit pihen a kikeverés után, ami időt vesz igénybe.

Kategória:

Részeges csirke házi hasábbal és grillezett zöldségekkel

Egy finom vasárnapi ebéd része is lehet ez a kiváló ételkombináció. Tanyasi csirkével dolgoztam, ami a hús ízén jól érződik. A burgonyát egy speciális hasábszeletelővel vágtam fel egyforma méretre. A grillzöldségek serpenyőben készítéséhez jó tanács: ne sózzunk előre, csak mikor már készen van az étel. Ugyanis ha sózzuk a zöldséget, akkor levet ereszt, és csak megfőzzük. A csirkét egy speciális „csirkesütő” kerámiára állítottam fel, így mindenhol egyformán ropogós lett a bőre.

Kategória:

Feketekagyló fehérborban

Mifelénk a feketekagyló ritka, mint a fehér holló. Éppen ezért nálunk sem kerül minden nap az asztalra. Ám, ha úgymond szembe jön velünk, és friss, akkor egy romantikus fehérboros vacsora kerekedik ki belőle. Így volt ez nemrég is, a kagylót saját receptem alapján készítettük el a férjemmel. Húsz perc alatt varázslatos mediterrán vacsorát főztünk, amit bátran ajánlok akár a közelgő Valentin-napra is. Úgy tartják, a kagyló afrodiziákum… (Az étel bagett nélkül gluténmentes)

Kategória:

Zserbó

Véleményem szerint a zserbó az egyik legelegánsabb és legfinomabb magyar teasütemény. Én jó sok dióval és házi baracklekvárral készítem. Cukrot alig használok, ha mégis, akkor csak és kizárólag xylitolt. A zserbó tradicionális karácsonyi édesség, amely akár szilveszterig is elállna, ha nem ennénk meg... Én a napokban készítettem, így karácsonyra éppen jól összeérnek az ízek.

Kategória:
Oldalak:«1234»