CookingMania

Adri egészséges konyhája

Feketekagyló fehérborban

Mifelénk a feketekagyló ritka, mint a fehér holló. Éppen ezért nálunk sem kerül minden nap az asztalra. Ám, ha úgymond szembe jön velünk, és friss, akkor egy romantikus fehérboros vacsora kerekedik ki belőle. Így volt ez nemrég is, a kagylót saját receptem alapján készítettük el a férjemmel. Húsz perc alatt varázslatos mediterrán vacsorát főztünk, amit bátran ajánlok akár a közelgő Valentin-napra is. Úgy tartják, a kagyló afrodiziákum… (Az étel bagett nélkül gluténmentes)

Kategória:

Zsírjában sült tarja sütőtökpürével

Nagymamáéknál ez egy igazi ünnepi fogás volt karácsonyi látogatásaink során. Na persze mama nem sütőtök pürével szolgálata fel, hanem sok vele sült hagymával és tocsogós vele sült burgonyával. A zsírt persze mi sem fogjuk elhagyni. Jó sok mangalica zsírral dolgozunk majd. A burgonya csak a hagyomány miatt kerül bele. A csípős vöröshagymát salottára cseréltem, és a mama által bőségesen használt fokhagymáról sem feledkezünk el. Így egy laktatós, mégis ideális téli ételt főzhetünk, ünnepivé varázsolva. A maradék húsból és zsírból rilettet (hideg sült hús zsírjával) készíthetünk, ami bármelyik lustálkodós reggelen kitűnő étel lehet friss bagettel vagy friss magos kenyérrel, amihez jó sok zöldhagymát és retket vágok össze.

Kategória: