CookingMania

Adri egészséges konyhája

Rakott kel – egy kicsit másképp

Odavagyok a kelkáposztáért. Kiváló kalcium- és A-vitamin-forrás, ezen kívül magas a B-vitamin tartalma is. Minél sötétebb a levele, az íze annál intenzívebb, és klorofiltartalma is annál magasabb, ami nem más az „elbújtatott” napenergia és életerő. A kelkáposzta egész évben beszerezhető, és igazán sokféle étel készíthető belőle. Most egy egyszerű rakott kelt ajánlok, ami nem csak színes és mutatós étel, de az íze is lenyűgöző.

Kategória:

Húsos makaróni

Apa készített ilyet sokszor, amikor gyerekek voltunk, tőle lestem el ezt a receptet. Csak egy egészen kicsit változtattam rajta. Ő sertéshúst használt mindig, én marhával dolgozom, és gombával dúsítom a lecsós alapon elkészített húst. Tehát egy picit több a zöldség és egészségesebb az étel.

Kategória:

Székelykáposzta

A legfinomabb székelykáposztát édesanyám készíti, ezért is hasonlít az övéhez az enyémnek az ízvilága. Ez az étel kiváló ebéd lehet a két ünnep között, hiszen elkészítése sem tart túl sokáig, és kicsit olyan ez, mint a kocsonya, napokig ehetjük, és sokáig eláll. Ráadásul a savanyú káposzta kiváló immunerősítő, éppen ezért én csak egyszer mosom át főzés előtt, hogy a sok-sok vitamin benne maradjon.

Kategória: