CookingMania

Adri egészséges konyhája

Paradicsomos zöldségleves kanállal szaggatott nokedlivel

A paradicsomos zöldségleves nagymamámat juttatja eszembe. Na és persze a félig „elfogyott” alumíniumkanalat, amivel a nokedlit szaggatta a levesbe, merthogy a kanál úgymond a felére fogyott a sok nokedliszaggatástól… Nagymamám levesének már az illata is csábító volt, az íze pedig semmihez sem volt hasonlítható. Ez egy kiváló laktató fogás lehet azoknak, akik éppen böjtölnek. De a többiek sem fogják a húst hiányolni ebből a tartalmas zöldséglevesből.

Kategória:

Húsos makaróni

Apa készített ilyet sokszor, amikor gyerekek voltunk, tőle lestem el ezt a receptet. Csak egy egészen kicsit változtattam rajta. Ő sertéshúst használt mindig, én marhával dolgozom, és gombával dúsítom a lecsós alapon elkészített húst. Tehát egy picit több a zöldség és egészségesebb az étel.

Kategória:

Töltött dagadó sült céklás salátával

Ez egy olyan étel, aminek a nehezét a hentesre bízhatjuk. A dagadót ugyanis fel kell szúrni, amire én mindig megkérem a hentest. A többi művelet már nagyon egyszerű. A húst bármivel megtölthetjük, most a saját variációmat mutatom be nektek. A saláta könnyű és jól illik az étel mellé, ráadásul színessé teszi a tányért. Így igazi ünnepi ételt varázsolhatunk a karácsonyi asztalra.

Kategória: