CookingMania

Adri egészséges konyhája

Vadas marha pirított burgonyagombóccal és karamellizált zöldségekkel

A vadas gyermekkorom egyik kedvence volt, és mostanáig az maradt, mert apa mindig nagyon ízletesen készítette el. A tálalással szerettem volna bebizonyítani, hogy akár ünnepi ebéd is lehet a vadasból. Az én vadasom abban különbözik másétól, hogy karamellizált zöldségeket is kínálok mellé.

Kategória:

Paradicsomos zöldségleves kanállal szaggatott nokedlivel

A paradicsomos zöldségleves nagymamámat juttatja eszembe. Na és persze a félig „elfogyott” alumíniumkanalat, amivel a nokedlit szaggatta a levesbe, merthogy a kanál úgymond a felére fogyott a sok nokedliszaggatástól… Nagymamám levesének már az illata is csábító volt, az íze pedig semmihez sem volt hasonlítható. Ez egy kiváló laktató fogás lehet azoknak, akik éppen böjtölnek. De a többiek sem fogják a húst hiányolni ebből a tartalmas zöldséglevesből.

Kategória:

Hash brown – felturbózva

A hash brown-t nagyon megszerettem Amerikában. Reggelire szervírozzák, tojás, sült bacon, sült mini kolbász mellé, amihez még pirítóst is kínálnak. A hash brown nem más, mint lereszelt burgonya, amit általában a sütőben sütnek – de serpenyőben is elkészíthető – szép aranybarnára, majd tálalásnál kockákra szeletelik. Általában csak sózzák és borsozzák. Én most egy kicsit megvariáltam, úgy döntöttem, a tojást és a bacont nem külön szervírozom, hanem a hash brown-ba kevertem. Így lett egy kiváló vasárnapi reggelink, amihez már nem kellett a pirítós.

Kategória:
Oldalak:12»