CookingMania

Adri egészséges konyhája

Mangósaláta

Ez egy egyszerűen összeállítható thai saláta, mely nemcsak a látványával és az illatával kápráztat el minket, de az egészségünknek is jót teszünk vele, ha elfogyasztjuk, akár hússal vagy anélkül. Grillhúsok mellé kitűnő nyári köret, de apóra csíkozott csirkemell-falatkákkal is laktató főételt készíthetünk belőle gyorsan. Fontos, hogy érett mangót vegyünk, a többi zöldség szezonális. Én mindig arra törekszem, hogy bio zöldségeket használjak.

Kategória:

Töltike színes tavaszi salátával

Főzéskor a cékla minden részét felhasználtam. Készítettem egy színes tavaszi salátát, amibe a cékla gyökere és szára került. A szárát és a levelét csak blansíroztam, míg a gyökeret fóliában megsütöttem. A végeredmény nagyon finom lett, ráadásul egészsége is. Ez a fogás tökéletes választás akár vendégek fogadásához is, hiszen hidegen is szervírozható, így akár jó előre elkészíthető.

Kategória:

Spenótos palacsinta zöldfűszeres túróval töltve

Ez a palacsinta egy valódi színorgia a tányéron. Az íze pedig mindezt csak tovább fokozza. Minden tökéletesen harmonizál. Azoknak is meleg szívvel ajánlom, akik nem szeretik a spenótot, vagy nehezen szánják rá magukat az elkészítésére. Ez a spenótos palacsinta nagyon finom, a túró és a fokhagyma pedig igen jól kiegészíti a spenótot.

Kategória:

Tojásos nokedli fejes salátával

Mindaddig nem is tudtam, hogy a szomszédom tyúkokat nevel, amíg nem kaptam tőle friss tojást. Mondtam is neki, hogy ezután már nem a boltból, hanem tőle veszem majd a tojásokat, így mindig frisset ehetünk. Örömömben úgy döntöttem, gyermekkorom egyik kedvenc tavaszi ételét készítem vacsorára. Mi a tojásos nokedlit cukros-ecetes fejes salátával mindig május környékén ettük, akkor, amikor már a zöldségesnél friss salátát lehetett kapni. Ezt az ételt mindig anyukám készítette, tőle lestem el a pörgős nokedli készítését is. Kellemes emlékek jutottak eszembe, miközben ezt az ételt készítettem. A látvánnyal pedig nem lehet betelni: a házi tojás gyönyörű sárgára sült. Figyelem, a tojásos nokedli frissen fogyasztva a legfinomabb.

Kategória:

Zöldspárga-krémleves zöldfűszeres házi croutonnal

Amikor a spárgának szezonja van, mindegy, hogy zöld vagy fehér, nálunk mind a kettő terítékre kerül levesként vagy köretként. A spárga nagyon egészséges zöldség, kiváló méregtelenítő magas káliumtartalma miatt, az ugyanis vízhajtó hatású. Továbbá tartalmaz kalciumot, foszfort, vasat, nátriumot, béta-karotint, folsavat és C-, B1-, B2-, B6-vitamint. Nyomelemekben is igen gazdag. Úgyhogy, mindenkit csak biztatni tudok, hogy készítsen spárgás ételeket. Az alábbi egyszerű és színes leves akár főétel is lehet vacsorára.

Kategória:

Vadas marha pirított burgonyagombóccal és karamellizált zöldségekkel

A vadas gyermekkorom egyik kedvence volt, és mostanáig az maradt, mert apa mindig nagyon ízletesen készítette el. A tálalással szerettem volna bebizonyítani, hogy akár ünnepi ebéd is lehet a vadasból. Az én vadasom abban különbözik másétól, hogy karamellizált zöldségeket is kínálok mellé.

Kategória:

Rakott kel – egy kicsit másképp

Odavagyok a kelkáposztáért. Kiváló kalcium- és A-vitamin-forrás, ezen kívül magas a B-vitamin tartalma is. Minél sötétebb a levele, az íze annál intenzívebb, és klorofiltartalma is annál magasabb, ami nem más az „elbújtatott” napenergia és életerő. A kelkáposzta egész évben beszerezhető, és igazán sokféle étel készíthető belőle. Most egy egyszerű rakott kelt ajánlok, ami nem csak színes és mutatós étel, de az íze is lenyűgöző.

Kategória:
Oldalak:12345678»