CookingMania

Adri egészséges konyhája

Kategória / tojásmentes

Töltike színes tavaszi salátával

borjúhúsos töltike

Főzéskor a cékla minden részét felhasználtam. Készítettem egy színes tavaszi salátát, amibe a cékla gyökere és szára került. A szárát és a levelét csak blansíroztam, míg a gyökeret fóliában megsütöttem. A végeredmény nagyon finom lett, ráadásul egészsége is. Ez a fogás tökéletes választás akár vendégek fogadásához is, hiszen hidegen is szervírozható, így akár jó előre elkészíthető.

Kategória:

Rebarbara kompót eperrel

rebarbara

A rebarbarának kizárólag a szára ehető! A levele pedig mérgező. Szerencsére a piacokon csak a szárát árulják, ám, aki otthon, a kertben termeszti a növényt, az figyeljen oda! A rebarbara savanykás íze nagyon jól illik az édes eperhez, ezért kombináltam őket. Aztán ki kellett találnom, hogyan kínáljam ez a finom kompótot. Végül a kókusztejberizzsel ízletes pohárdesszertet készítettem.

Kategória:

Coleslaw – Amerikai káposztasaláta

Amerikában a hamburger és a sültburgonya mellé mindig dukál a coleslaw is, mert savasságával, frissességével és üdeségével ellensúlyozza a zsírosabb és nehezebb ételeket. Ráadásul még kitűnő vitaminforrás is. A coleslaw egy izgalmas köret. Hogy milyen káposztából készül, az az ízlésünkre van bízva. Azt javaslom, készítsük színesen, kétféle káposztából, vörösből és fehérből. De akár kevés savanyú káposztával is megbolondítható.

Kategória:

Zöldspárga-krémleves zöldfűszeres házi croutonnal

Amikor a spárgának szezonja van, mindegy, hogy zöld vagy fehér, nálunk mind a kettő terítékre kerül levesként vagy köretként. A spárga nagyon egészséges zöldség, kiváló méregtelenítő magas káliumtartalma miatt, az ugyanis vízhajtó hatású. Továbbá tartalmaz kalciumot, foszfort, vasat, nátriumot, béta-karotint, folsavat és C-, B1-, B2-, B6-vitamint. Nyomelemekben is igen gazdag. Úgyhogy, mindenkit csak biztatni tudok, hogy készítsen spárgás ételeket. Az alábbi egyszerű és színes leves akár főétel is lehet vacsorára.

Kategória:

Vadas marha pirított burgonyagombóccal és karamellizált zöldségekkel

marha vadasan

A vadas gyermekkorom egyik kedvence volt, és mostanáig az maradt, mert apa mindig nagyon ízletesen készítette el. A tálalással szerettem volna bebizonyítani, hogy akár ünnepi ebéd is lehet a vadasból. Az én vadasom abban különbözik másétól, hogy karamellizált zöldségeket is kínálok mellé.

Kategória:

Rakott kel – egy kicsit másképp

rakott kel

Odavagyok a kelkáposztáért. Kiváló kalcium- és A-vitamin-forrás, ezen kívül magas a B-vitamin tartalma is. Minél sötétebb a levele, az íze annál intenzívebb, és klorofiltartalma is annál magasabb, ami nem más az „elbújtatott” napenergia és életerő. A kelkáposzta egész évben beszerezhető, és igazán sokféle étel készíthető belőle. Most egy egyszerű rakott kelt ajánlok, ami nem csak színes és mutatós étel, de az íze is lenyűgöző.

Kategória:

Pizza

Szeretek itthon pizzát sütni, mert jó illata van, ami igazi olasz hangulatot varázsol a konyhába. De arra is kiváló, hogy eltüntessük a maradékokat a hűtőből, hiszen a kreativitásunkra van bízva, mit rakunk a pizzára. Nekem volt itthon marhahús (kb. 15 dkg), amiből készítettem egy sűrű, ízletes bolognai ragut, a pizza egy részére ebből tettem. A másik felére sonkát pakoltam. Jutott még rá gomba, kukorica és jó sok sajt is.

Kategória:
Oldalak:1234567»