A Chefparade Főzőiskolában próbáltam elsajátítani a japán sushikészítés alapjait, és micsoda mázlim volt, sikerült kifognom egy japán séfet, Yusuke-t.
Így autentikus forrásból hallhattam a sushikészítés rejtelmeit.
A főzősuliban volt lehetőségünk arra, hogy megismerkedjünk a sushihoz szükséges alapanyagokkal, az ecettől az algáig, valamint a japánok nemzeti ételéhez szükséges eszközökkel. A séf megtanította a rizsfőzés technikáját, mely gondos odafigyelést és törődést igényel. Továbbá azt is megmutatta nekünk, hogy hogyan kell a rizst úgy bekeverni, hogy az a sushiban ne essen szét.
Szeleteltünk friss lazacot, készítettünk califorina rollt, makit és nigirit is. Levezetésképp pedig egy japán klasszikust, miso levest főztünk.
Minden alkalommal élveztem ezeket a kurzusokat, mert mindig tanultam valami újat és megismertem egy izgalmas ételt.
Most már bátran állok neki én is bármikor sushit készíteni.
Szeretnétek videót arról, hogy otthon hogyan készíthettek a legegyszerűbben sushit?
Hozzászólások