CookingMania

Adri egészséges konyhája

Kéksajtos mártogatós

Ezt a mártogatóst is Amerikában kóstoltam először. A kéksajtért nem vagyok oda, ezt a mártogatóst mégis szeretem, mert a natúr krémsajt szépen meglágyítja a kéksajt kesernyés intenzitását. Amerikában kísérőként kínálják csípősen elkészített csirkeszárnyhoz, sült burgonyához vagy steak burgonyához. De előételként zellerszárhoz és sárgarépához is gyakorta kínálják. Én is most ez ajánlom.

Kategória:

Hash brown – felturbózva

A hash brown-t nagyon megszerettem Amerikában. Reggelire szervírozzák, tojás, sült bacon, sült mini kolbász mellé, amihez még pirítóst is kínálnak. A hash brown nem más, mint lereszelt burgonya, amit általában a sütőben sütnek – de serpenyőben is elkészíthető – szép aranybarnára, majd tálalásnál kockákra szeletelik. Általában csak sózzák és borsozzák. Én most egy kicsit megvariáltam, úgy döntöttem, a tojást és a bacont nem külön szervírozom, hanem a hash brown-ba kevertem. Így lett egy kiváló vasárnapi reggelink, amihez már nem kellett a pirítós.

Kategória: