Imádom az avokádót, akár csak tengeri sóval és pirítóssal. Az étel, amit elkészítünk, egy csodás krémes tészta lesz. Tudjátok mi a legjobb benne? Úgy lesz krémes, hogy nem adunk hozzá se tejszínt, se vajat, vagyis a tészta nem csak finom, hanem egyben kalóriaszegény is.
És, hogy mitől lesz krémes? Az avokádótól, a citromlétől és az olívaolajtól.

Avokádós fusilli

Az étel, amit elkészítünk, egy csodás krémes tészta lesz. Tudjátok mi a legjobb benne? Úgy lesz krémes, hogy nem adunk hozzá se tejszínt, se vajat, vagyis a tészta nem csak finom, hanem egyben kalóriaszegény is. És, hogy mitől lesz krémes? Az avokádótól, a citromlétől és az olívaolajtól.

Videórecept:



Hozzávalók

Elegendő: 4 szenélyre




Elkészítés

  1. A tésztát kifőzzük.
  2. Amíg a tészta fő, addig az avokádót, a bazsalikomot, a fokhagymát, az olívaolajat és a citromlét robotgépben pépesítjük.
  3. A koktélparadicsomokat félbevágjuk (ha lehet, több színűt használjunk). A megfőtt leszűrt tésztához keverjük az avokádókrémet. Friss, apróra vágott görög bazsalikommal és a félbe vágott koktélparadicsommal tálaljuk. Parmezán sajttal megszórhatjuk a tetejét.

 

Az avokádó szuperélelmiszer. A legtöbb avokádót a világon Mexikóban termesztik. Az aztékok és a maják afrodiziákumkén tartották számon. Magas a C-, B6- és K- vitamin tartalma, sok benne a kálium és a folsav. Utóbbi tulajdonsága miatt kismamáknak kifejezetten ajánlott a fogyasztása, mert védi és támogatja a fejlődő magzat idegrendszerét. Kalcium pedig kétszer annyi van benne, mint a banánban. Az avokádó a legtisztább zöldségek egyike, mivel a peszticid, vagyis a növényvédő szer nem tud áthatolni az avokádó erős héján.